Mottó

"Az én dojóimban az emberek kikapcsolódnak. A régi és új tanítványok együtt teáznak, beszélgetnek, és jól érzik magukat." Kobayashi Yasuo

EDZÉS INFORMÁCIÓK

Itt megtudhatod, hogy mikor és hol edzünk, ill. számos egyéb praktikus információt találhatsz, amellyel szeretnénk segíteni a tájékozódást. (Utolsó frissítés: 2018. június 28.)

Időpontok
Helyszín
Nap
Időpont
Pécsi Sasok Mozgásközpont
(7626 Pécs, Búza tér 6/b.)

TÉRKÉP LENT!
Hétfőnyáron nincs
Kedd
19:00-20:30h
Csütörtök19:00-20:30h
 • Kezdők jelentkezését várjuk!
 • Ha meg szeretnéd tekinteni edzéseinket, szeretettel várunk! Bármikor meglátogathatod dojónkat az edzések ideje alatt. Kezdőket mindig szívesen várunk!
 • Nem kötelező minden edzésen részt venni, de aki több edzésen vesz részt, gyorsabban fejlődik.
 • Kezdők esetében a legfontosabb a rendszeresség, legalább heti egy-két alkalom javasolt (bármelyik időpontban) a kezdeti időkben.
 • Ha hamarabb el kell menned, mint ahogy véget érne az edzés, szólsz, és elmehetsz. 

Edző - Oktató (a képen balra)
Dr. Balogh Gábor, 4.dan, Aikikai (2017), MKDE instruktor
Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar adjunktusa
(Szül.: 1985, Aikidót kezdte: 2001)
Kapcsolat: takuma.pecs@gmail.com, vagy edzésen személyesen 

Edzésdíjak
Havi tagdíj: 5000 Ft/hó (kb. 12-14 edzést tartalmaz)
vagy
Alkalmanként: 1000 Ft/edzés

Családi kedvezmények
Pl. két testvér vagy szülő-gyermek kombináció esetén az alábbi kedvezményeket tudjuk adni:
2 fő esetén összesen: 6500 Ft
3 fő esetén összesen: 9000 Ft 


Extra szolgáltatásaink
Mivel edzőtermünk a Pécsi Sasok Mozgásközpontban van, számos egyéb sportot is lehet kapcsolni az aikidó edzésekhez. Sok edzőtársunk az edzés előtt vagy után kihasználja az olyan lehetőségeket, mint a futópadon történő futás, falmászás, erősítés a konditermi gépek és fallabdázás. További részletek a szolgáltatásokról itt: http://www.sasokmozgaskozpont.hu/

Térképek
 (Kattints rá!)Kezdőknek egy kis biztatás és néhány tudnivaló
Gyertek el, próbáljátok ki! A célunk új tagok toborzása, kezdők biztatása arra, hogy próbálják ki az aikidót. Folyamatosan várjuk kezdők jelentkezését, bármikor be lehet kapcsolódni az edzésekbe. Az első néhány hónapban elegendő egy melegítő. Minden más eszközt (pl. fakard) tudunk biztosítani.
Az edzésre a kezdés előtt 15 perccel kell érkezni, az átöltözés és a szőnyeg lerakása miatt. A fenti időpontoknak megfelelően pontosan kezdünk. Aki késik, meghajlás után az edző engedélyével lehet csatlakozni az edzéshez. Bármilyen betegségről, ízületi problémáról tájékoztatni kell az edzőt. 

Az aikidóról röviden 
(Részletesen lásd az Aikido menüpontot)
 • Az aikido egy japán harcművészet, stratégiája önvédelmi jellegű, de sokkal több egyszerű önvédelmi technikák halmazánál. Az aikido mögött komoly filozófia és szellemiség van, vagyis fontos a helyes hozzáállás, nem szabad akárkinek megtanítani a technikákat. Jellemzője a békés, harmonikus, ugyanakkor hatékony és eredményes megoldások keresése.
 • Sok stílus és irányzat van, itt arról lesz szó, hogy mi hogyan gondolkodunk az aikidóról.
 • Az aikidó legfontosabb sajátossága, hogy egy gyengébb fizikumú ember is legyőzheti az erősebbet (az aikidóban így nincsenek súlycsoportok). Ugyanakkor a győzelem nem jó szó, mert nem a másik legyőzéséről, elpusztításáról van szó, hanem a támadás lehető legkevesebb energiával történő hatástalanításáról. Vagyis minél kevesebb erővel földre kényszeríteni a támadót. Nem ellenfelek gyakorolnak az edzésen, hanem partnerek. Ez azt jelenti, hogy a támadóra úgy tekintünk, mint egy fontos emberre, akivel sajátos kapcsolatba kerülünk, hiszen segíti a fejlődésünket, a gyakorlást.
 • Az aikidó további sajátossága, hogy nincs verseny. Nem lehet érmeket, kupákat szerezni, hiszen az aikidó tradicionális harcművészet (budo), nem vált versenysporttá, mint több más küzdősport. A legfontosabb cél a folyamatos gyakorlás. Az aikidót nem könnyű megtanulni, hosszú évek gyakorlása szükséges ehhez.
 • Az aikidóban egyszerre van jelen a dinamizmus és stabilitás, a lágy és kemény jelleg. Nincs erősítés, de nagy állóképességet fejleszt ki, nyújtja az ízületeket, minden izmot átmozgat, hajlékonnyá tesz, fokozza a vitalitást (pl. több 70 év fölötti japán mester edz mindenféle probléma nélkül).
 • Az edzésen a legfontosabb dolog, hogy vigyázzunk egymásra, ne okozzunk sérülést. Akkor jó, ha mindenki feltöltődik, és úgy jön le a tatamiról, hogy mosolyog, ezt segíti elő a közösség, amely megkönnyíti a beilleszkedést. Így korra, nemre és fizikumra való tekintet nélkül bárki űzheti.
 • Technikailag az aikidóban feszítéseket, csavarásokat, dobásokat használunk (nem ütéseket és rúgásokat), vagyis elsősorban pusztakezes technikákkal foglalkozunk, de minden edzésen van fegyveres rész is, ahol gyakorló karddal (fakarddal), bottal és (fa)késsel gyakorlunk.
 • A technikai színvonalról Kobayashi mester és japán instruktorai gondoskodnak, ő az aikidó alapítójának közvetlen tanítványa, és évente 2-3 alkalommal Magyarországra látogat(nak), és edzőtábort vezet(nek), így első kézből kaphatjuk a tanítást.
 • Folyamatosan várjuk a kezdők jelentkezését. Kezdőknek nincs szükségük semmilyen előképzettségre, csak lelkesedésre és egy melegítőre, velük külön foglalkozunk az első időkben. Az edzések időpontja (a szeptembertől júniusig tartó időszakban): hétfő, kedd, csütörtök 19:30-21:00h, helyszíne Pécsi Sasok Mozgásközpont (7626 Pécs, Búza tér 6/b.), tagdíj 5000 Ft/hó, vagy alkalmanként 1000 Ft.