Mottó

"Az én dojóimban az emberek kikapcsolódnak. A régi és új tanítványok együtt teáznak, beszélgetnek, és jól érzik magukat." Kobayashi Yasuo

2013. augusztus 21., szerda

2014-ben is várjuk kezdők jelentkezését AIKIDO edzéseinkre

Kezdők jelentkezését várjuk aikido edzéseinkre novemberben. Az aikido egy japán harcművészet, melynek gyakorlása számos pozitív következménnyel jár együtt, mint pl. egészséges mozgás, önvédelem, állóképesség, közösséghez tartozás, vidámság, stressz levezetése, keleti kultúra megismerése, hajlékonyság, dobástechnikák, feszítéstechnikák és eséstechnikák elsajátítása, pusztakezes és fegyveres gyakorlás (fakard, bot)...


Mindenkit arra szeretnénk biztatni, hogy próbálja ki, hogy milyen az AIKIDO. A kezdőknek nincs szükségük előképzettségre vagy különleges fizikumra. Egyesületünk összetétele teljesen vegyes: vannak nők-férfiak, idősebbek-fiatalabbak, magasak és alacsonyak. A lényeg, hogy örömmel gyakoroljuk együtt az aikidót, egymást segítve, mindenkivel a saját tudásszintjének megfelelő sebességet megválasztva. A kezdőkkel külön csoportban foglalkozunk a kezdeti időkben, csak egy melegítőre van szükség, és persze lelkesedésre.


Helyszín, időpontok és díjak: 

A Pécsi Sasok Mozgásközpontban a következő időpontokban vannak az edzések:  hétfő-kedd-csütörtökön 19:30-21:00h között.

 Térkép (rákattintva megnyílik nagyban)

A tagfelvétel folyamatos, így hamarabb is lehet csatlakozni (hiszen augusztusban is mennek az edzések), és később is.

A havi edzésdíj: 4000 Ft/hó, ami 12-14 db edzést tartalmaz.

Kezdők esetében választható az alkalmankénti 500 Ft-os edzésdíj fizetése is (max. 1 hónapig). Családi kedvezményeinkről tekintsd meg az Edzés információk menüpontot.

FONTOS:
Olyan kezdők jelentkezését várjuk, akik minimum heti rendszerességgel részt tudnak venni egy-két edzésen. Ennek az az oka, hogy főleg a kezdeti időkben a rendszeresség az egyik legfontosabb tényező a fejlődésben. Ehhez természetesen nagy elhatározás, elszántság és kitartás kell.

További részletek az Edzés menüpont alatt. Ha kérdésed van, keresd az edzőt, Balogh Gábort, takuma.pecs@gmail.com, vagy edzésen személyesen. Várunk szeretettel!

Tekintsd meg bemutatkozó videóinkat:

Bemutatkozó videónk - Aikido Takuma Dojo
 
Bemutatónk a Pécsiközgázon




1 megjegyzés:

  1. Kérdésekre válaszolunk az alábbiakban:

    1) Az aikido szemüvegesek számára is ajánlott, az edző is szemüveges, csupán egy-két technika van, amelynél jobb levenni a szemüveget, de ezt is inkább haladó szinten, amikor már gyorsabban hajtjuk végre a technikákat. Esetleg érdemes egy korábban használt szemüveget edzőszemüvegnek kinevezni.

    2) Térdproblémákkal is lehet űzni az aikidót, csak lassabban kezdetben. A gyakorlás során ki lehet tapasztalni, hogy működik-e a dolog, ez egyénfüggő, de lehet térdvédőd viselni, több edzőtársunk is hord ilyet. Nem szabad túlerőltetni semmit, így ha van olyan technika (pl. térdelésből végrehajtott technika), ami nem megy, akkor azt óvatosabban, vagy állásból lehet végezni. Vannak többen is, akik a térdelő technikák helyett állásból dolgoznak, így velük lehet gyakorolni minden probléma nélkül.

    VálaszTörlés